Het zendamateurisme kent verschillende taken van sport.

In vroegere tijden moesten we van elke verbinding een aantekening maken in een logboek; nu is dat niet meer verplicht, maar het is erg makkelijk om het toch te doen.

Ik gebruik daarvoor Ham Radio de Lux als zender sturing software en als logging software. Deze software zorgt ervoor dat verbindingen bij diverse online databases worden bijgewerkt. Mijn logboek staat in het Logbook of The World dit is een onderdeel van de ARRL. Ook staat mijn logboek bij QRZ.com, dit is een site waar de meeste Radio Zendamateurs (Radio Hams) geregistreerd staan.

Met mijn logboek probeer ik buiten het DX werken ook te sparen voor Awards en Certificaten. Door middel van het logboek kan ik aantonen dat ik bepaalde verbindingen gemaakt heb die nodig zijn voor een Award of Certificaat. Het logboek is ook leuk om te kijken waar iemand geweest is en wat de afstand is tussen jou en het gewerkte station was. In het logboek kan ook worden bijgehouden of je een QSL kaart gestuurd hebt en er een retour hebt ontvangen.

 

Belangrijk zijn de conditie voorspellingen op de diverse banden, dus kijk ik altijd naar deze conditie voorspellingen van QRZ.com

 

Hieronder kun je zien wat mijn laatste 30 verbindingen zijn geweest.

www.hrdlog.net

Dit zijn de landen die ik gewerkt heb en bevestigd

Stand voor Amerikaanse staten:

De USA heeft 52 staten voor een award moeten 50 van deze staten gewerkt worden.

Momenteel heb ik 27 van de 52 staten gewerkt.